Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Kleuter beschuldigd van ontucht

Kleuter beschuldigd van ontucht

Een groep ouders van de Rotterdamse Albert Plesmanschool heeft overplaatsing van een vierjarig jongetje afgedwongen. Het jongetje wordt beschuldigd van het betasten van twee meisjes uit zijn klas. De schooldirectie heeft geen bewijs, maar heeft de kleuter toch geschorst.

Hetze
In overleg met zijn ouders is de jongen overgeplaatst naar een andere basisschool. Hoewel de ouders geloven in zijn onschuld, begrijpen zij dat het voor hun kind beter is om naar een andere school te gaan, zo laat de bestuursvoorzitter van de school weten. De ouders spreken desondanks van een hetze tegen hun kind.

Melding
De meisjes werden betast op het schoolplein, één aan het begin van het schooljaar, het andere vorige week. De groep ouders dreigde hun kinderen thuis te houden tot de school een oplossing had bedacht. De school heeft wel melding gedaan bij de politie, maar deze neemt de zaak niet op, omdat bij jonge kinderen het vrijwel onmogelijk is om na te gaan wat de waarheid is. Bovendien kan een kleuter niet strafrechtelijk worden vervolgd.

Voorlichting
In een speciale bijeenkomst heeft de GGD voorlichting gegeven over afwijkend gedrag bij kinderen en de gemeente heeft de ouders uitgelegd waarom de politie de zaak niet opneemt. De onderwijsinspectie was tegen de overplaatsing, maar het schoolbestuur vond dat de rust terug moest keren op school.

Bron: AD/ANP-Photo/ Olaf Kraak

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.