Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Klachteregister voor kinderopvangmedewerkers’

Er moet een centrale regsitratie komen van klachten over medewerkers in de kinderopvang. Dit vindt wethouder van jeugd in Amsterdam Lodewijk Asscher. Hij vindt het onacceptabel dat Robert M. ongestoord van het ene naar het andere kinderdagverblijf kon gaan zonder dat hij in beeld kwam bij de instanties. Eerst in Duitsland naar Nederland, toen naar De Toverlantaarn waar hij in z’n proeftijd waarschijnlijk een kind heeft misbruikt en vervolgens naar het Hofnarrteje en Jenno’s Knuffelparadijs.

Landelijke maatregel
‘Op z’n minst zou je willen dat als er over iemand een klacht wordt ingediend, dat dat wordt bijgehouden’aldus Asscher. Het register is vooral een landelijk vraagstuk. Op lokaal niveau moet er wat Asscher betreft meer gedaan worden aan het toezicht dat de GGD namens de gemeente uitvoert. ‘Het toezicht is nu toch erg veel papier. Is de ventilatie goed, is de hygiëne goed. Allemaal belangrijk, maar dat helpt niet voor dit soort problemen.’

Overleg met Kamp
Binnen enkele maanden moet duidelijk zijn welke maatregelen er komen om de veiligheid op kinderdagverblijven te verbeteren. Minister Henk Kamp die kinderopvang in z’n portefeullie heeft, heeft inmiddels contact gehad met Lodewijk Asscher over het klachtenregister.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.