Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kinderopvangondernemer onderneemt duurzaam

Kinderopvangondernemer onderneemt duurzaam

Ruim tachtig procent van de kinderopvangondernemers houdt zich bezig met duurzaam, ofwel maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dit houdt in dat er evenwicht bestaat tussen financieel-economisch resultaat, sociale belangen en het milieu. Dit blijkt uit panelonderzoek van het Waarborgfonds Kinderopvang, uitgevoerd door TNS NIPO.

Wat is duurzaam ondernemen?
Aandacht voor energieverbruik/ groene energie vormt de belangrijkste invulling van duurzaam ondernemerschap in de kinderopvang (27 procent). Daarna volgen het voeren van een goed/sociaal personeelsbeleid (23 procent), duurzaam/biologisch materiaalgebruik (22 procent) en afvalscheiding/luierrecycling (ook 22 procent). 12 procent van de ondernemers ziet ook het bewaken van de financiële positie van de organisatie en het behalen van voldoende financieel resultaat als duurzaam ondernemen.

De toekomst
Tot slot werd er ook gevraagd naar de verwachtingen voor de toekomst. 87 procent gaat uit van een verhoging van de ouderbijdrage, ruim driekwart denkt dat er de komende kabinetsperiode minder overheidsuitgaven gedaan zullen worden voor kinderopvang. De gorieverwachtingen zijn divers. Zo denkt een vijfde dat er groei gaat komen, maar 17 procent denkt dat er krimp in het verschiet ligt. Meer dan een kwart denkt dat er meer gaat samengewerkt worden met het basisonderwijs.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.