Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Kinderopvangbranche neemt governancecode aan

Kinderopvangbranche neemt governancecode aan

Tijdens de halfjaarlijkse ledenvergadering heeft de Brancheorganisatie Kinderopvang een eigen governancecode aangenomen. Met die code wil de branche meer eenheid en duidelijkheid scheppen in de wijze waarop organisaties in de kinderopvang worden bestuurd en hoe zij daarover publiekelijk verantwoording afleggen. De governancecode geldt voor leden van de Brancheorganisatie Kinderopvang.

‘Transparanter werken’
De ledenvergadering kreeg bezoek van minister van Sociale Zaken Henk Kamp en Louise Gunning van de Commissie Gunning die onderzoek deed naar de Amsterdamse zedenzaak. Kamp benadrukte dat de branche transparanter moet gaan werken: ‘De overheid stopt veel geld in de branche, die wil dus ook iets terug, namelijk helderheid over wat er mee gedaan en hoe. Governance is een belangrijk element, maar ook transparantie en kwaliteit. Het verheugt mij als minister dan ook dat de branche zelf een kwaliteitsagenda heeft geinitieerd.’ Over de markwerking zei hij: ‘Er is bewust gekozen voor kinderopvang als markt, u bent dus ondernemers, maar u dient een publiek belang. Dat maakt u anders dan bijvoorbeeld een verkoper van kinderschoenen.’

Nieuw bestuur
Naast de Governancecode stond de bestuursverkiezing op het programma. Mariëlle Rompa van de Brancheorganisatie Kinderopvang blijft in ieder geval nog het hele jaar 2012 voorzitter. De andere bestuursleden zijn:

  • Pico Kuiper (SKON)
  • Sabine Kloos (Estro)
  • Corona Koek, (ZO)
  • Stephan van den Oetelaar (Borus, namens de kleine organisaties)
  • Alien Albers (berend Botje, namens de gastouderopvang)
  • Maria Bolt (Kids2B)
  • Anneke Bouwmeester (SKAR)
  • Frans Vinke (Humanitas)

Foto: Stock.xchng

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. transparantie? prima! wij doen niet anders! maar geen rompslomp!! en daar ziet er nu wel helaas naar uit.. mevr. rompa zal wel even vertellen hoe het allemaal moet.. mv. rompa is een bestuurder.. geen ondernemer!!!! en van bestuurders hebben we er al teveel in dit land.. organisaties, zoals wij, die hun zaken goed voor elkaar hebben zijn de dupe van ‘onderdemaatpresenteerdekwakzalverpartijen’.. hoe kan het toch iedere keer weer zo zijn dat wanneer er uit inspecties blijkt dat de tent niet op orde is, het hele gebeuren toch gewoon maandenlang kan blijven doordraaien.. kom op zeg..! daar heb je toch geen code voor nodig!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.