Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties9

Kinderopvang wordt duurder voor ouders

Kinderopvang wordt duurder voor ouders

Ouders

Registreren

9 REACTIES

 1. Wat een reactie van ‘meneertje’.
  Ben zelf een moeder van 2 kinderen, heb een ziekte die wettelijk niet geaccepteerd word en ga 2 dagen per week (met veel moeite en vooral veel pijn) werken. Mijn man werkt fulltime en zelfs nog overuren. We hebben het geld hard nodig. We hebben geen duur koophuis, gaan al jaren helemaal niet meer op vakantie, niet uit eten, niet veel extra’s dus. Uitgaven bij Zeeman, Wibra, ook niets speciaals dus. We hebben niemand om op terug te vallen, of de familie (opa’s, oma’s) zijn dood, of ze werken fulltime). Denk eerst eens na voordat je wat over andermans kosten zegt. We werken keihard, geven zo min mogelijk uit. Natuurlijk weet je dat als je kinderen krijgt, dat er extra uitgaven zijn. Moet er ook niet gezeurd worden over vergrijzing. Het gevolg wordt zo wel dat er of meer moeders moeten stoppen met werken en/of er worden minder kinderen geboren!!!
  De hoger wordende kosten in combinatie met korting op kinderbijslag en hogere zorgkosten, is belachelijk!

 2. Lees alle reacties
 3. Als dat huis nu eens gekocht is in de goede tijd en er toen nog geen kindje was. Beide partners toen 2,5 x modaal binnen brachten. Het kindje nu 4 jaar is de tijd is veranderd 1 van de partners chronisch ziek wordt en de ander zijn baan verliest en daardoor met minder inkomen genoegen moet nemen. Een stel gelukkig getrouwd is en partners gaan uit elkaar of erger nog 1 van beide overlijdt. Begrijpt u…, wat nu is hoeft niet altijd zo te blijven. Als je gewoon jan modaal bent zonder riant eigen vermogen dan kan het ook jou gebeuren! Wees toch eens lief voor elkaar nu heeft de 1 het nodig en straks ben jij het die hulp van die 1 nodig hebt als het met hem weer goed gaat en met jou wat slechter. Geloof me het kan je zo gebeuren. Ik begrijp je wel, been there I was you years ago

 4. De gedachte was ooit dat de overheid 1/3e, de werkgever 1/3e en de werknemer 1/3e van de kosten zouden dragen. De werkgevers werden zelfs verplicht mee te betalen, doordat de WW-premie werd verhoogd. Bij een gezamenlijk inkomen van een ton bedraagt de bijdrage nu EUR 0,0. Dit betekent dat de werkgeversbijdrage die vroeger vrijwillig werd verstrekt en nu verplicht betaald wordt via een ander kanaal gewoon in de ‘ algemene middelen’ verdwijnt. Bij ‘scheefverdienen’; een inkomen van 25k voor de vrouw en 75k voor de man loont het werken voor de vrouw dus echt niet meer. De minimumbijdrage zou toch echt de 33% moeten zijn die werkgevers indirect afdragen.

 5. lekker makkelijk praten, dat als je kiest voor kinderen dat je dan maar moet accepteren dat dat geld kost!!! Klopt inderdaad dat kinderen geld kosten en dat accepteer ik zeker als ‘alleenstaande’ moeder, echter is het wel zo dat wij moeten werken ook de alleenstaande ouder, kids of geen kids. Vind ik ook niet erg, maar om mijn 2 kids te kunnen onderhouden moet ik fulltime werken en moet ik wel gebruik maken van de kinderopvang, maar als het steeds duurder wordt is het voor de alleenstaande moeder heel zwaar om nog rond te komen van een modaal inkomen!!!! Degene die zegt dat we dat maar moeten accepteren, heeft of zelf geen kinderen of heeft een hoog inkomen en weet niet hoe het is om van een modaal/minimum inkomen rond te komen ALLEEN, met hoge kosten kinderopvang en dan nog de zorgsector waar flink wordt bezuinigd en kan alleen maar wensen dat zulke mensen zichzelf nog eens tegen gaan komen!!!

 6. Al dat gezeur over het duurder worden van opvang. Wees blij dat je iets krijgt! Als je kinderen krijgt, moet je ook accepteren dat je kosten omhoog gaan. Logisch toch? En als je het dan niet kan betalen, dan moet je maar eens afvragen of je een te duur huis hebt gekocht. Of dat je uberhaupt wel een huis had moeten kopen. Of, ook een goede bezuiniging, ga eens wat minder vaak op vakantie of ga niet zo ver weg.
  Succes met uw begroting.
  Meneertje

 7. Ben het helemaal met de reacties eens. Het zijn weer korte termijn oplossingen. Het is ieder jaar weer iets anders. Afgelopen jaar ben ik al de dupe geworden door de nieuwe gastouderopvangregeling en nu weer dit. Laten ze gewoon met een goede acceptabele regeling komen, zodat vrouwen idd gestimuleerd worden om te gaan werken!! Dat loont zich inderdaad doordat het geld weer uitgegeven wordt en dus goed voor de economie.

 8. Inderdaad. Het zou soms wel fijn zijn als je als je moeder gewoon thuis kon blijven als je kind ziek is. En alles op rolletjes kan laten lopen als je man ook 60 uur in zijn eigen zaak werkt. Eerst werkte vrouwen parttime voor de extra’s. Nu wordt de complete hypotheek van mijn salaris betaald. Als de toeslag voor kinderopvang steeds duurder wordt ben ik bang dat er veel vrouwen zullen stoppen met werken. Het zal de bekende druppel zijn…

 9. Eerst wordt je gestimuleerd om te gaan werken en als wij vrouwen dat dan doen dan wordt er weer te veel gebruik gemaakt van de opvang. Lijkt mij toch logisch had de regering toch van te voren al kunnen bedenken. Komt trouwens ook niet ten goede van de crisis. Gaan we met zijn allen nog minder geld uitgeven. Ik wil best thuis blijven maar helaas kan dat niet meer in deze tijd wanneer alles maar duurder wordt.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.