Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kinderopvang wil weg vanwege Sytze van der V.

Het Amersfoortse kinderdagverblijf De Puntmuts wil verhuizen, omdat de veroordeelde pedoseksueel Sytze van der V. in een appartement boven de locatie woont. De uitstraling van de organisatie scoort volgens SKA slechter sinds Van der V. er woont.
Kinderopvang wil weg vanwege Sytze van der V.
Foto: ANP

In juni werd bekend dat de veroordeelde pedoseksueel Van der V. boven De Puntmuts in Amersfoort woont. De directie van Stichting Kinderopvang Amersfoort (SKA) liet toen al weten dat ze de woonplek ongeschikt vindt voor de man. De 66-jarige Van der V. is veroordeeld voor misbruik van jongens in de Eindhovense wijk Woensel. In 2009 kwam de man vrij. Tot voor kort leidde hij een zwervend bestaan.

Verhuizen

Van der V. geeft zelf aan dat hij best bereid is om te verhuizen, maar dat hier is nog geen passende oplossing voor is gevonden. De gemeente, het Openbaar Ministerie en de politie zochten naar een andere woonplek in Amersfoort, maar Van der V. wil liever niet in de stad blijven. ‘Er is al zoveel reuring. Als ik binnen Amersfoort verhuis, ontstaat zo weer hetzelfde probleem. Daarom wil ik graag de stad uit.’ De leiding van De Puntmuts heeft desondanks besloten om op zoek te gaan naar een nieuwe locatie. Op het moment kijkt SKA naar andere locaties in de wijk Soesterkwartier.

Imago

Het kinderdagverblijf heeft volgens SKA een slechtere uitstraling gekregen sinds Van der V. in het appartement is komen wonen. Directeur Annegreet van Dijk meldt aan de NOS dat geen van de ouders hun kind van de opvang heeft gehaald vanwege Van der V. ‘Maar uit een analyse die wij elk jaar doen, blijkt dat de opvang nu slechter scoort op het gebied van uitstraling. Dat is voor ons reden om naar een andere locatie te zoeken’, zegt ze.

Ouders, buurtbewoners en SKA schrokken allemaal toen bekend werd dat Van der V. in de flat was komen te wonen. Een woning boven een kinderdagverblijf is ongeschikt, was de algemene reactie. Toch brachten ouders hun kinderen wel gewoon naar de opvang. In de buurt ontstond juist veel commotie. Lees meer >>

Oplossing

Van der V. zegt dat hij graag tot een oplossing komt, maar burgemeester, OM en politie zouden volgens hem zijn verzoeken hiertoe niet serieus nemen. ‘Ik wil best verhuizen, maar daarvoor zijn een geschikt huis en geld nodig.’ Hij benadrukt dat De Puntmuts niets van hem te vrezen heeft. ‘Ik val niet op kleine kinderen. Sterker nog: ik val nergens meer op. Bovendien woon ik niet pal boven de locatie. Ik woon heel hoog in de flat en ik heb geen balkon.’

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.