Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kinderopvang valt buiten taxiregelgeving

Kinderopvang valt buiten taxiregelgeving

Kinderopvang krijgt een uitzonderingspositie als het gaat om het vervoeren van kinderen met eigen vervoer. Door niet te hoeven voldoen aan de taxiwetgeving blijft de kinderopvang bespaard van allerlei regels. Dit is vastgelegd in het nieuwe Besluit personenvervoer 2000.

Al in 2009 beloofd
De Brancheorganisatie Kinderopvang pleitte al enige tijd voor deze uitzonderingspositie. In 2009 reageerde de toenmalige staatssecretaris (Sharon Dijksma) hier positief op en beloofde ze voor de kinderopvang een uitzonderingspositie te realiseren. Pas in 2011 is deze belofte defnitief bevestigd en verwerkt in het besluit.

In het Besluit personenvervoer staat dat van de regel is uitgezonderd:
Vervoer met auto’s, voor eigen rekening en risico verricht door ondernemingen ten behoeve van hun werknemers, onderwijsinstellingen ten behoeve van hun leerlingen, kindercentra ten behoeve van kinderopvang als bedoeld in artikel 1.1. van de Wet kinderopvang en kwaliteitseisen peuterspeelzalen.

Bron: Brancheorganisatie Kinderopvang
Foto: Stock.xchng

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.