Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Kinderopvang krijgt sneltesten tegen aangepast tarief

De branchepartijen in de kinderopvang zijn in gesprek met het ministerie van VWS over de invoering van corona-sneltesten. Waarschijnlijk kunnen kinderopvangorganisaties deze sneltesten afnemen tegen een lagere prijs dan bij commerciële partijen.
© Robert Leßmann / stock.adobe.com
Al eerder maakte minister Hugo de Jonge van VWS bekend dat medewerkers van de kinderopvang met coronaklachten vanaf begin december een sneltest kunnen krijgen. Het streven is om dit per 1 december mogelijk te maken. Kinderopvangorganisaties moeten deze sneltesten zelf bestellen.
De sneltesten, die ook beschikbaar komen voor de zorg, het onderwijs en de politie, zijn goedgekeurd door het RIVM. De sneltesten zijn wel iets minder nauwkeurig dan de reguliere testen. Dit betekent dat je bij een positieve uitslag alsnog een reguliere test moet ondergaan.

Marktconforme prijs

Het ministerie van VWS heeft laten weten dat werkgevers de sneltesten tegen een marktconforme prijs kunnen afnemen. Naar alle waarschijnlijkheid zullen de kosten lager liggen dan de inkoop van sneltesten via commerciële partijen.
Intussen zijn de branchepartijen in de kinderopvang over de sneltesten in gesprek met het ministerie van SZW, dat over de kinderopvang gaat, meldt de BMK. Er zijn bijvoorbeeld nog vragen over de implementatie. Bijvoorbeeld of het efficiënter is dat organisaties zelf sneltesten afnemen, of dat beter gebruik kan worden gemaakt van een reguliere teststraat. In dit geval kan de omvang van een organisatie een rol spelen. Deze en andere mogelijkheden worden nu onderzocht.

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.