Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kinderopvang Holding dringt top 10 binnen

Marianne Velsink
Met de overname van Kinderopvang Rivierenland wordt de invloed van Kinderopvang Holding weer groter. Onlangs nam de jonge organisatie Mickey's kinderopvang over. Ondertussen is Kinderopvang Holding doorgedrongen tot de top 10 van grote spelers in de sector. Dit meldt het Financieele Dagblad.
Kinderopvang Holding is in twee jaar tijd één van de grotere spelers geworden. De omzet ligt nu boven de 20 miljoen en het werknemersbestand schommelt rond de 700 medewerkers.
Kinderopvang Holding is in twee jaar tijd één van de grotere spelers geworden. De omzet ligt nu boven de 20 miljoen en het werknemersbestand schommelt rond de 700 medewerkers. - Foto: ANP

Kinderopvang Rivierenland zit in zwaar weer. De organisatie uit Tiel nam maatregelen om het tij te keren. Zo werd het gastouderbureau opgeheven en de tussenschoolse opvang gestaakt. Even werd samenwerking geprobeerd met Kanteel Kinderopvang (Den Bosch), maar die samenwerking ketste af.

Inkrimpen

Nu heeft Kinderopvang Holding de kinderopvangorganisatie uit Tiel overgenomen. Rob van den Broek, eigenaar van Kinderopvang Holding, neemt alle activiteiten over, maar gaat de organisatie wel inkrimpen. Hij hoopt door kostenreducties meer maatwerk te kunnen bieden. De bedrijfsnaam Kinderopvang Rivierenland blijft bestaan en de directeur blijft aan als leidinggevende. Hoe de organisatie verder geherstructureerd wordt, wil Van der broek in het FD niet zeggen. Eerst worden de medewerkers geïnformeerd.

Omzet: ruim 20 miljoen euro

In een tijd waarin het water veel kinderopvangondernemers aan de lippen staat, groeit Kinderopvang Holding gestaag door. Behalve Kinderopvang Rivierenland en Mickey’s Kinderopvang is de organisatie eigenaar van Saartje Kinderopvang, FantaZiehuis, Kosmokids, Bso De Oase en Christelijke kinderopvang De Ark. De omzet ligt na de laatste overname boven de 20 miljoen en het werknemersbestand schommelt nu rond de 700 medewerkers. Kinderopvang Holding is in twee jaar tijd één van de grotere spelers geworden en staat volgens het FD nu in de top 10.

Overnamekandidaat

In het artikel wordt de verwachting uitgesproken dat Van den Broek nog niet klaar is met overnames in de kinderopvang. Zo zouden er vergevorderde gesprekken zijn met een kinderopvangorganisatie. Waarschijnlijk leidt dat deze zomer tot een akkoord tot overname.

Steeds vaker zoeken kinderopvangorganisaties samenwerking met elkaar. Dat gebeurt zelfs als organisaties in andere regio’s actief zijn. Zij hopen hierdoor geld te besparen en kennis te delen. Lees bijvoorbeeld meer over de fusie van Haagse kinderopvangorganisaties >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.