Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kinderopvang Groningen zet zich in tegen pesten

Op dinsdag 19 april is de jaarlijkse Landelijke Dag tegen Pesten, en de Stichting Kinderopvang Stad Groningen (SKSG) besteedt daar op een speciale manier aandacht aan.

Alle kinderen van de stichting zullen elkaar die dag een bloem geven, met daaraan een kaartje met persoonlijk en gemeend compliment. SKSG heeft meer dan 100 kinderopvanglocaties in en buiten de stad Groningen, dus alles bij elkaar zullen er dinsdag zo’n 3500 bloemen worden uitgedeeld.

Structureel aanpakken

De website Groningen.nieuws.nl laat weten dat de stichting graag wil dat iedereen in de toekomst respectvol met elkaar omgaat. Dus moet er niet alleen op de Landelijke dag tegen pesten aandacht zijn voor dit onderwerp, maar moet het ‘structureel worden aangepakt’.

Dag tegen Pesten

De Landelijke Dag tegen Pesten wordt georganiseerd door de Stichting Stop Pesten. Op deze dag kunnen kinderen met hun groep of klas een oplossing bedenken voor pesten, of op een creatieve manier laten zien dat ze tegen pesten zijn. De beste en leukste oplossingen/acties maken kans op een prijs.

Sinds 2013 zijn scholen wettelijk verplicht een plan van aanpak te hebben tegen pesten. Ze moeten een lesprogramma tegen pesten gebruiken, een anti-pestcoördinator aanstellen en actief in de gaten houden of er op school wordt gepest. Lees meer

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.