Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kinderopvang Enschede mag medewerkers niet ontslaan

Stichting SKE kinderopvang Enschede krijgt geen toestemming voor het ontslag van 84 medewerkers. De uitkeringsinstantie UWV vindt dat de noodzaak niet is aangetoond en weigerde de ontslagvergunningen.
Kinderopvang Enschede mag medewerkers niet ontslaan
Foto: ANP-Photo

De 84 kinderopvangmedewerkers hadden al te horen gekregen dat hun baan zou verdwijnen wanneer het UWV de vergunning zou verlenen. Maar volgens de uitkeringsinstantie kan SKE niet aantonen dat de financiële situatie zo nijpend wordt, dat deze werknemers ontslagen moeten worden, zo meldt RTV Oost.Onzekerheid


De adjunct-directeur verwacht echter dat door de vraaguitval er te weinig werk overblijft voor de 550 mensen die nu bij SKE op de loonlijst staan. Nu het UWV heeft geweigerd, verkeren de medewerkers weer in onzekerheid. De kinderopvangorganisatie gaat nu opnieuw bekijken welke banen er kunnen verdwijnen en wil snel om de tafel met het UWV om een nieuwe ontslagvergunning aan te vragen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.