Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kinderopvang en scholen vaak bron coronabesmetting

De meeste positieve coronatests waren vorige week onder 5- tot 14-jarigen en 35- tot 44-jarigen. Het gaat vooral om schoolgaande kinderen en hun ouders. De kinderopvang en de school zijn in een op de vijf gevallen de bron van besmetting.
poll-gebruik-jij-de-preventieve-zelftesten
Afbeelding van Alexandra_Koch via Pixabay

In de afgelopen week zijn ruim 32.000 kinderen van 5 tot en met 14 jaar oud positief getest. Dat is 58 procent meer dan in de week ervoor. Dat meldt nu.nl.

In de leeftijdsgroep van 35- tot en met 44-jarigen steeg het aantal gevallen met ruim 40 procent. In de groep ertussen, de jongeren en jonge volwassenen, was de toename veel kleiner.

Veel positieve tests

Door het grote aantal positieve tests lukt het de GGD’s nauwelijks nog om bron- en contactonderzoek te doen. In minder dan een kwart van de gevallen wordt nog duidelijk hoe mensen het coronavirus hebben opgelopen.

Als het lukte de bron van de besmetting te vinden, was de school of het kinderdagverblijf vaak de bron. Bijna 20 procent van de besmettingen vond plaats op zo’n plek, tegen zo’n 15 procent vorige week en 10 procent de week ervoor.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.