Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Kinderopvang anders benaderen’

'Kinderopvang anders benaderen'

Het Amsterdamse PvdA-raadlid Marjolein Moorman vindt dat de kinderopvangsector anders moet worden benaderd en bekeken. Niet meer alleen als dienst aan de werkende ouder, maar als een plek waar kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen.

‘Wat hebben we over voor de jongste kinderen’
In een interview met BNR Nieuwsradio zegt ze: ‘We hebben heel veel verwacht van de marktwerking in de kinderopvang, maar we hebben nooit goed gedefinieerd wat kwaliteit is.’ Er is daardoor ruimte geweest voor kwalitatief minder goede kinderopvang. Moorman vindt het schokkend dat het door de commissie Gunning aangeduide slechte Hofnarretje, niet eens een uitzondering is. Ze wil de noodzaak van de kinderopvang verschuiven van een dienst voor werkende ouders naar een investering in jonge kinderen en vraagt zich af: ‘Wat hebben wij over voor onze jongste kinderen? Het allerbeste uit ze halen, daar gaat het toch om?’

‘Investeren in belangrijke groep kinderen’
Anneke Bouwmeester van de Brancheorganisatie Kinderopvang benadrukt dat veel kinderdagverblijven bezig zijn zich kwalitatief te profileren en dat er al heel veel gebeurt. In hetzelfde interview op BNR Nieuwsradio zegt ze: Het is tijd dat we gaan erkennen dat goede kwalitatieve kinderopvang een investering is in een belangrijke groep kinderen. Het is belangrijk dat de managers in de sector pedagogisch gaan managen met kennis van pedagogiek en de ontwikkeling van kinderen.’ Bouwmeester vraagt zich, net als Marjolein Moorman af of het Ministerie van Sociale Zaken wel het juiste departement is voor de kinderopvangsector om aan pedagogische groei te werken.

Beluister hier de interviews terug bij BNR >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.