Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kinderombudsman begint campagne kinderrechten

Kinderombudsman begint campagne kinderrechten

De Kinderombudsman houdt in november een campagne om jongeren erop te wijzen dat zij rechten hebben en dat die ook soms in Nederland worden geschonden. Dat heeft een woordvoerster donderdag gemeld. De campagne begint dinsdag.

Geschonden rechten
In abri’s in heel Nederland komen posters met gezichten van kinderen. Ook zijn er YouTube-filmpjes gemaakt met hun verhalen. ‘Om jongeren duidelijk te maken welke rechten worden geschonden en ook wat daaraan te doen is, houden we deze campagne’, lichtte de zegsvrouw toe. ‘Aan de hand van voorbeelden laten we zien waar het om gaat; een kind dat bij een scheiding niet wordt gehoord door een rechter over de vraag of het bij de vader of moeder wil blijven.

Mauro
Of een asielkind dat na jarenlang verblijf toch terug moet naar een land waar het de taal niet spreekt.’ Kinderombudsman Marc Dullaert uitte woensdag nog kritiek op de uitzetting van Mauro Manuel. Die is in strijd met het kinderrechtenverdrag van de Verenigde Naties, zei hij.

Bron: ANP
Foto: Stock.xchng

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.