Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Kinderen vinden buitenschoolse opvang saai

Kinderen

Meer dan tweederde van de kinderen in de leeftijd van 8 t/m 12 jaar ervaart de buitenschoolse opvang als te ‘schools’. Ze willen veel meer inspraak in wat ze mogen doen. Een kwart noemt de opvang zelfs ‘saai’. Dit blijkt uit landelijk onderzoek van EISVRIJ, een vakantieorganisatie voor kinderen en jongeren. Vierhonderd kinderen deden aan het onderzoek mee.

Vakantieperiode bso
Natuurlijk was EISVRIJ ook nieuwsgierig naar de mening van kinderen over de vakantieperiode op de bso. Opvallend is dat een derde van de kinderen aangeeft meestal met plezier naar de bso te gaan in de vakantie. Zo geeft vier op de vijf (78%) van de kinderen aan niet zo vaak of zelfs nooit op excursie te gaan, terwijl een ruime meerderheid dit wel leuk zou vinden. Veruit de meeste kinderen willen daarnaast veel meer zelf bedenken wat ze doen op de bso. Slechts 21% geeft aan dat ze die inspraak al hebben.

Online vragenlijst
Het onderzoek werd gehouden door R2 Research BV en de vierhonderd kinderen vulden onder begeleiding van hun ouders de vragenlijst online in. Er is rekening gehouden met een goede verdeling over leeftijd, geslacht en provincies.

Bron: APS
Foto: Stock.xchng

2 REACTIES

 1. Sindskort hebben we een IDEEËNBUS in de groep staan.
  Kinderen kunnen hun wensen en eventuele leuke workshop op een briefje zetten . De kinderen zijn daar heel enthousiast over.
  Om de twee weken gaan we gezamenlijk (met de BSO kinderen) de BUS openen nadat ze hun drinken en fruit op hebbe
  Er komen hier hele leuke ideeën op tafel…..natuurlijk ook ideeën waar we van in een deuk liggen?.
  Kinderparticipatie ,kinderen voelen zich gehoord.ideeen worden uitgevoerd.plannen voor workshops en vakanties worden samen besproken en vastgelegd.
  Wat ook heel prettig is als je gebruik kunt maken van een gymzaal:
  Nadat ze uit school komen gaan we eerst naar de gymzaal.
  Even uitrazen.
  Kinderen vinden dit heel fijn en hebben hier behoefte aan.
  Daarna drinken en fruit ,hierdoor zijn ze veel rustiger aan tafel .Even kletsen en daarna gaan spelen of knutselen etc.
  Kinderen genieten volop hier en wij ook!
  Heerlijk om naar het werk te komen.

 2. Lees alle reacties
 3. Wij doen aan kinderparticipatie op onze opvang. We hebben een map vol met mogelijke workshops waar ze uit kunnen kiezen. In de vakantie periodes hebben we elke dag verschillende keuzes voor ze, dit kan zijn een workshop, speeltuin, speurtocht , knutselen sportdag etc. We hebben minstens 1 keer per week een grote uitstapje met de tram,bus of trein. De kinderen mogen meedenken met de keuzes die wij op hangen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.