Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kinderen nomineren beste kinderboeken 2012

Ruim 32.000 kinderen brachten vorig jaar hun stem uit op hun favoriete kinderboek. De tien titels met de meeste stemmen maken kans op de Prijs van de Nederlandse Kinderjury. De publieksprijs voor kinder- en jeugdboeken wordt op woensdag 19 juni uitgereikt. Dat maakte de organisatie, Stichting CPNB, maandag bekend.
Kinderen nomineren beste kinderboeken 2012
Foto: ANP Photo

In de leeftijdscategorie 6 tot en met 9 jaar maken Spekkie en Sproet, Raadsels op het cruise-schip van Vivian den Hollander, Weerwolfnachtbaan van Paul van Loon, De wraak van Lorre van Tosca Menten, Dummie de mummie en het masker van Sebek-Ra van Tosca Menten en Fantasia VII van Geronimo Stilton kans op de titel beste kinderboek van 2012.

10-12 jaar

Kinderen tussen de 10 en 12 gaven Het leven van een loser. Geen paniek! van Jeff Kinney, Hoe overleef ik (zonder) vriendschap & liefde van Francine Oomen, Dagboek van een muts. Zoek ’t lekker uit! van Rachel Renée Russell, Voor wie doe jij een moord? door IzzyLove van Manon Sikkel en 100% Julia van Niki Smit de meeste stemmen.

Winnaar

De Senaat van de Kinderjury, waarin elke provincie een kind afvaardigt, kiest op woensdag 15 juni uit beide categorieën een winnaar. De Prijs van de Nederlandse Kinderjury wordt sinds 1988 jaarlijks uitgereikt.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.