Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kinderen fietsen steeds minder

Kinderen fietsen steeds minder

Scholen zien af van het praktische verkeersexamen omdat kinderen steeds minder vaak fietsen. Veilig Verkeer Nederland (VVN) maakt zich zorgen om het gebrek aan fietservaring onder kinderen.

Geen ervaring met fietsen
Van de scholen die de kinderen een praktijkexamen laten doen, geeft bijna 10 procent aan dat de kinderen geen of te weinig fietservaring hebben. In 2008 was dat nog 4 procent en in 2009 al 9 procent. Sommige scholen doen wel een theoretisch examen met de kinderen, maar geen praktisch examen. 13 Procent van hen zegt dat de leerlingen niet kunnen fietsen of er te weinig ervaring mee hebben en zien dat als reden om van het examen af te zien. In totaal doen 150.000 leerlingen van groep 7 en groep 8 doen donderdag het praktijkexamen.

Verkeersles bij de bso
Dat de bso een rol kan spelen in het bijbrengen van verkeerskennis bij kinderen bewijst Bso De Ark uit Oldemarkt. Zij haalden deze week de Steenwijker Courant omdat ze met alle kinderen in het kader van een themaweek verkeersles kregen. Er was uitgebreid aandacht voor de dode hoek van rachtwagens. Kinderen mochten zelf plaatsnemen in de vrachtwagen en konden met eigen ogen zien dat vrachtwagenchauffeurs een fietsend kind niet altijd kan zien dor de ramen en spiegels.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.