Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

KindeRdam en Korein Groep samen in federatie

Marike Vroom
Marike Vroom werkt al 25 jaar voor de kinderopvangbladen. Begonnen als redacteur voor het blad Kinderopvang, is ze nu hoofdredacteur van dat blad en ook van Management Kinderopvang, Kinderopvangtotaal.nl én Zosja.nl. De sector heeft voor eeuwig haar hart gewonnen.
De kinderopvangorganisaties KindeRdam en Korein Groep gaan een federatieve samenwerking aan. Dit stelt hen in staat om hun kindcentra bedrijfsmatig en pedagogisch nog beter te ondersteunen.
1-samenwerking
Foto: fotolia

De afgelopen jaren hebben KindeRdam en Korein Groep intensief samengewerkt. De besturen van beide organisaties hebben nu geconcludeerd dat hun missie het meest tot haar recht kan komen als kennis en kunde gebundeld worden. Dit doen ze door een federatieve samenwerking aan te gaan. Die stelt hen in staat om hun kindcentra bedrijfskundig en pedagogisch nog beter te ondersteunen en ook andere personen en organisaties beter van hun expertise gebruik te laten maken.

 Krachtenbundeling

Het samenwerkingsverband heeft geen directe consequenties voor kinderen, ouders, partners of medewerkers. Korein Kinderplein, Kinderopvang SKAR, Kwink Kinderopvang en KindeRdam blijven met hun eigen naam, dezelfde directie, medewerkers en plezier in hun werkgebied actief. Door de krachtenbundeling krijgen vooral de expertise-centers KSS en RIJKT meer armslag om onderwijs, kinderopvang, zorg en vooral ook ouders van dienst te zijn, zodat kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen.

De federatievorming zal in de loop van 2017 vorm en inhoud krijgen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.