Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kinderdagverblijf uit Dordrecht krijgt boete en hangt sluiting boven hoofd

Kinderdagverblijf Happy4Kids heeft een boete van € 19.500 gekregen van de gemeente Dordrecht. De boete volgt op een inspectie van de GGD naar aanleiding van zorgelijke signalen over twee kinderopvanglocaties van de organisatie.
Beeld: AdobeStock, foto ter illustratie

Happy4Kids kreeg een boete omdat het niet voldoet aan regelgeving en voorschriften van de Wet Kinderopvang. Zo zou er in de twee vestigingen te weinig gekwalificeerd personeel aanwezig zijn geweest. Ook maakt de gemeente zich zorgen over het pedagogisch klimaat en de stabiliteit van de Dordtse opvang, zo meldt onder meer RTV Dordrecht.

Welzijn kinderen voorop

De kinderopvang moet binnen twee weken verbeteringen doorvoeren op beide locaties. Gebeurt dit niet, dan legt de gemeente een dwangsom op van € 24.000. Als de kinderopvang er niet in slaagt om de zaken op orde te krijgen, kan het uiteindelijk zelfs gesloten worden. ‘Het welzijn van de kinderen is de eerste prioriteit bij de opvang van kinderen. Daarop wordt streng toegezien’, benadrukt de gemeente Dordrecht in een persbericht.

Meerdere boetes en sluitingen

De laatste tijd komen er meer soortgelijke berichten naar buiten. Onlangs kreeg de eigenaar van de Amsterdamse kinderopvang Het Droombos al een exploitatieverbod wegens wantoestanden. De eigenaar besloot zelf zijn deuren te sluiten. Ook kinderdagverblijf Kei Lief in het Brabantse Megen moest tijdelijk haar deuren sluiten van de gemeente vanwege te weinig medewerkers op de groep, waarna de eigenaresse besloot de opvang definitief te sluiten.

Bronnen: RTV Dordrecht, AD

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.