Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kinderdagverblijf ontruimd door koolmonoxide

Kinderdagverblijf ontruimd door koolmonoxide

Een Amsterdams kinderdagverblijf is vrijdagaochtend ontruimd nadat er drie mensen, waavan twee werklieden en één bewoner van de etage boven het kinderdagverblijf, onwel waren geworden. Ze bleken te zijn blootgesteld aan teveel koolstofmonoxide.

Controle in het ziekenhuis
Hoewel de 42 baby’s, peuters en negen pedagogisch medewerkers geen last hadden van het gas, zijn ze uit voorzorg allemaal voor controle naar het ziekenhuis gebracht. Een woordvoerder van de brandweer legde uit dat deze maatregelen genomen zijn omdat het om een kwetsbare groep gaat. het is niet duidelijk of de kinderen vandaag nog kunnen terugkeren naar hun opvang.

Geen ventilatie
Eerst werden twee werklui onwel omdat zij met apparaten bleken te werken die koolmonoxide uitstootten. Door de slechte ventilatie op de begane grond kon de monixide niet weg. Later werd een bewoner van de tweede etage (het kinderdagverblijf zit op de eerste etage) onwel. Toen werd de brandweer ingeschakeld.

Foto: Stock.xchng

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.