Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kinderboeken kunnen concurrentie games aan

Kinderboeken kunnen concurrentie games aan

Kinderboeken kunnen de concurrentie met games aan. Gemiddeld een op de vijf verkochte boeken in Nederland is een kinderboek. Dit zei directeur Eppo van Nispen tot Sevenaer van de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB) maandag op de perspresentatie van de 57e Kinderboekenweek, die op 5 oktober begint.

Musicals
Dat kinderboeken steeds meer in series uitkomen, houdt de verkoop ervan in stand. ‘En er komen dit jaar wel zes musicals uit die op kinderboeken zijn geïnspireerd’, gaf de CPNB-directeur als verklaring. ‘Dat draagt eraan bij dat de verhalen steeds meer in de haarvaten van het jonge publiek terechtkomen.’ Ook de ruime keuze blijft voor kinderen aanleiding tot lezen, stelde de organisator van de promotieweek. ,’Kinderboeken zijn niet alleen voor witte kinderen toegankelijk, maar voor iedereen.”

Kinderboekenweekgeschenk
Bert en Bart redden de wereld, luidt de titel van het Kinderboekenweekgeschenk, dat verschijnt in een oplage van 423.000 exemplaren. Het is geschreven door Tjibbe Veldkamp en bevat illustraties van Kees de Boer. De makers hielden zich vast aan het thema Superhelden! – over dapper durven te zijn.

Bron: ANP
Foto: Stock.XCHNG

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.