Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

UPDATE: Kind in Diemen coronavrij, kinderopvang vrijdag weer open

Het kind van de vrouw in Diemen, die onlangs besmet werd met het coronavirus, is coronavrij verklaard. De kinderopvang van het kind, Atlas Arena, ging uit voorzorg dicht, maar opent vrijdag 6 maart weer de deuren.
Logo van kinderdagverblijf Atlas Arena. Foto: ANP

‘We hebben nu een schriftelijke bevestiging van de GGD dat het jongetje niet ziek is’, vertelt een woordvoerder van CompaNanny.

Ook is volgens hem uit onderzoek gebleken dat er – behalve de partner van de vrouw – geen andere mensen door haar zijn besmet. Daarop heeft de vestiging van CompaNanny alle ouders laten weten dat ze vrijdag hun kind weer kunnen brengen.

De moeder van het kind zit nog altijd in thuisisolatie. Bekijk hier actuele informatie over het coronavirus van het RIVM.

Extra maatregelen

Deze week werd bekend gemaakt dat CompaNanny op alle dertig vestigingen in het land extra maatregelen neemt om verspreiding van het nieuwe coronavirus te voorkomen. De kinderopvang roept ouders op om kinderen met wat voor ziekteverschijnselen dan ook thuis te houden, ook als die verschijnselen er slechts bij de ouders zijn.

Hygiëneprotocol

Een woordvoerder liet ook weten dat medewerkers extra zijn geïnstrueerd om het hygiëneprotocol na te leven en ziekteverschijnselen bij kinderen te herkennen. ‘Een kind van tussen de 0 en 4 jaar zal niet snel zeggen dat hij of zij denkt het coronavirus te hebben opgelopen.’

Luizenmoeder

Laterna Magica, de Amsterdamse basisschool waar de vrouw recentelijk luizenmoeder was, besloot zaterdag om open te gaan op maandag. Volgens de GGD, die maandagmorgen op de school was, had Laterna Magica een ‘rustige en goede start’. Jeugdartsen beantwoordden er vragen van ouders. ‘Zo’n start zal er elke ochtend zijn deze week, steeds ook met jeugdartsen van de GGD aanwezig’, aldus de GGD.

Bron: ANP

Wat moet je doen om een besmetting met het corona-virus te voorkomen? Als er toch een besmetting is, wat doe je dan? En wanneer moet je als kinderopvangorganisatie je deuren sluiten? Hier vind je alle vragen en antwoorden

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.