Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kamp wil werkgevers ontzien

Kamp wil werkgevers ontzien

Hoewel een meerderheid in de Tweede Kamer werkgevers aan de afspraak wil houden dat ze eenderde van de kinderopvangkosten betalen, wil minister Kamp werkgevers ontzien. Hij waarschuwde donderdag tijden een Kamerdebat voor lastenverzwaring voor het bedrijfsleven.

350 miljoen
Momenteel betalen werkgevers eenvijfde van de kinderopvangkosten. In de Wet Kinderopvang staat dat zij samen met ouders en de overheid eenderde van de kinderopvangkosten moeten opbrengen. Het optrekken van de werkgeversbijdrage naar 33 procent betekent volgens Kamp een lastenverzwaring van 350 miljoen euro. Dat terwijl het minderheidskabinet juist heeft besloten de lasten voor bedrijven niet te laten stijgen om het economisch herstel niet te dwarsbomen.

Teruggeven aan werkgevers
Daarom moet volgens de VVD-bewindsman die 350 miljoen elders op de begroting worden weggehaald om het terug te geven aan werkgevers, bijvoorbeeld via verlaging van de vennootschapsbelasting. PvdA-politica Mariëtte de Hamer zei dat Kamp maar met suggesties moet komen, omdat anders niet aan de wet wordt voldaan. De bezuinigingen op de kinderopvang was donderdag het algemene onderwerp van gesprek tijdens het Kamerdebat. Het CDA en de PVV vroegen minister Kamp strenger te kijken naar de wijze waarop uren worden gedeclareerd in de kinderopvang.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.