Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Kamp: ‘Meer gezonde concurrentie kinderopvang’

Kamp: 'Meer gezonde concurrentie kinderopvang'

Minister van Sociale Zaken Henk Kamp hoopt dat er meer gezonde concurrentie in de kinderopvangsector optreedt nu aanbod en vraag meer met elkaar in evenwicht komen. Hij vreest niet voor leegloop van kinderopvanglocaties. Slinkende wachtlijsten stimuleren ondernemers juist om het beter te doen, denkt hij.

Wel of geen leegloop?
Veel kinderopvangorganisaties vrezen juist wel voor leegloop vanwege de aangekondigde bezuinigingen. Daarnaast zorgen strengere regels voor meer (personeels)kosten. Kamp is nog met de branche in gesprek hoe er meer veiligheid gerealiseerd kan worden op de groepen. Kamp erkent dat het lastig kan zijn voor kleinere kinderopvanglocaties om het vier-ogen-principe te organiseren. Als alternatief noemt de ministert camera’s op de groep of glazen wanden tussen twee groepen zodat er altijd toezicht van twee medewerkers op de kinderen is.

Foto: ANP Valerie Kuypers

1 REACTIE

  1. Wij hebben deze oplossing al jaren en waar klaagt de GGD over?? Dat de PM’ers in de groepen onderling te weinig privacy zouden hebben?? En de brandweer stelde de eis dat het gelaagd en gehard glas moest zijn, dus de kosten werden 3 x zo veel. Mooie oplossing kost alleen erg veel geld, is niet erg, als het de kwaliteit ten goede komt. Afstemming tussen GGD, Brandweer en gemeenten zou goed zijn in deze materie.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.