Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kamer vraagt om betrokkenheid ouders bij GGD-inspectie

Kamer vraagt om betrokkenheid ouders bij GGD-inspectie

Deze week heeft de Tweede Kamer een motie van Heerma (CDA) aangenomen om de betrokkenheid van ouders bij de GGD-inspectie in de kinderopvang te vergroten.  Minister Asscher (SZW) was positief over deze motie en zal voorstellen hierover laten ontwikkelen.

VOG
Daarnaast werd een motie van Van Vliet (PVV) aangenomen om in het kader van de continue screening al in 2013 verplicht te stellen dat alle medewerkers in de kinderopvang, gastouderopvang en peuterspeelzalen een Verklaring omtrent Gedrag inleveren. Asscher zei dat dit al geregeld wordt en de verplichting in de loop van 2013 zal ingaan. 

Prijs
Ook Jesse Klaver (Groen Links) diende twee moties in. Hij maakt zich zorgen over een stijgende prijs van de kinderopvang en het aantal kinderopvangorganisaties dat boven de vastgestelde maximumprijs uitkomt, waardoor de rekening voor ouders hoger uitvalt. Hierdoor heeft het ministerie onvoldoende zicht op de werkelijke kosten voor ouders. Hij heeft minister Asscher gevraagd te streven naar een maximumprijs waar 80 procent van de uurtarieven binnen valt. Minster Asscher ontraadde deze motie, omdat hij eerst het onderzoek naar de samenstelling van de uurprijs wil afwachten. Hij beloofde nog in december dit onderzoek naar de Tweede Kamer te zullen sturen. Deze motie is aangehouden.

Bso
Verder wilde Klaver een motie indienen om alle basisscholen te verplichten ruimte voor buitenschoolse opvang te regelen binnen het schoolgebouw. Asscher vindt het voldoende dat alle scholen buitenschoolse opvang geregeld hebben, al dan niet in het eigen gebouw, en wil scholen niet met nog meer verplichtingen opzadelen. Klaver heeft de motie aangehouden om nog verder te overleggen met andere fracties. 

ANP-Photo/Robert Vos

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.