Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kamer debatteert over kinderombudsman

Kamer debatteert over kinderombudsman

Tweede Kamerlid Arib van de PvdA heeft een debat in de Tweede Kamer opgezet over het installeren van een kinderombudsman. Haar voorstel krijgt veel steun, maar er is ook kritiek.

Steun
‘Hoera dit werd hoog tijd!’ riep Kamerlid Langkamp van de SP enthousiast. volgens haar schort er nog steeds van alles aan kinderrechten. Ook Dibi van GroenLinks (‘eindelijk’) en Bouwmeester van de PvdA (‘een terechte luis in de pels’) zien een ombudsman voor kinderen wel zitten. De kinderombudsman kan vragen van jongeren en volwassenen beantwoorden over kinderrechten en erop letten dat die overal worden gerespecteerd.

Kritiek
VVD’er Dezentjé Hamming vraagt zich af waarom de kinderombudsman nodig is als er al en kindertelefoon is. “En kunnen kinderen nu ook al niet terecht bij de Nationale ombudsman?’ Ze is er bang voor dat de kinderombudsman in het vaarwater terecht komt van andere toezichthoudende instanties. Dat denkt ook Kamerlid Voordewind van de ChristenUnie. ‘Hoe moet de kinderombudsman worden ingepast in de huidige structuur?’ boevndien vraagt hij zich af waar het geld voor de ombudsman (vier miljoen euro) vandaan moet komen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.