Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kabinet investeert in bso en sport

Kabinet investeert in bso en sport

Het kabinet wil met het actieplan ‘Naar een veiliger sportklimaat’ vol inzetten op sporten en bewegen in de buurt en richt zich op lokale partners waaronder de naschoolse opvang om dit te realiseren. Belemmeringen zoals de drempel voor bso’s om gebruik te mogen maken van sportaccomodaties in de buurt moeten worden weggenomen.

Sporten is gezond!
Minister Edith Schippers van VWS wil dat iedere Nederlander in de eigen buurt veilig moet kunnen sporten en bewegen omdat sporten de basis legt voor een gezonde actieve levensstijl. Het helpt lichamelijke klachten te voorkomen en dringt het ziekteverzuim terug. Sport en bewegen geeft mensen zelfvertrouwen en stimuleert sociale vaardigheden én Schippers vindt sport een belangrijk middel om de leefbaarheid in de buurt te vergoten. Naast samenwerking met de naschoolse opvang richt ze zich tot sportverenigingen, scholen, het bedrijfsleven en zorginstellingen.

Meer combifunationarissen
Door de strenge kwaliteitseisen komt het regelmatig voor dat kinderopvangorganisaties bestaande faciliteiten van sportverenigingen niet mogen benutten. Schippers wil dat deze belemmeringen verdwijnen. Ook wil ze het gebruik van school- en sportpleinen na schooltijd stimuleren. In sommige wijken zijn combifunctionarissen aan het werk die sportprofessionals in contact brengen met bijvoorbeeld de kinderopvang. Het kabinet wil dat er in het hele land meer combifunctionarissen worden aangesteld en dat de administratieve rompslomp waar ze nu nog vaak mee te maken hebben sterk vermindert zodat zij de verschillende partijen beter met elkaar in contact kunnen brengen.

Topsport in Nederland
Naast investering in sporten in de buurt, richt het actieplan zich ook op topsport. het kabinet gaat werk maken om de Olympische Spelen van 2028 naar Nederland te halen. Qua georganiseerde sport wil Nederland in de top 10 van de beste sportlanden ter wereld gaan horen. Ook komt er meer en betere topsportmedische hulp en betere aansluiting van onderwijs op de Centra voor Topsport en Onderwijs.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.