Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Paracetamolletje prima?! ‘Een ziek kind hoort thuis’

Onlangs herpubliceerden we het opiniestuk van huisarts Bernard Leenstra uit NRC omtrent het zelden geven van paracetamol aan een ziek kind op de kinderopvang. De huisarts pleit ervoor om een ziek of kwakkelend kind eerst paracetamol te geven om te kijken of het opknapt, alvorens het naar huis te sturen. Het stuk riep flink wat reacties op op onze Facebookpagina.
kind ziek
Beeld: AdobeStock
Premium
Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem Kinderopvangtotaal.nl een maand gratis op proef. Na een maand stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle premium artikelen lezen
  • Online de artikelen uit het magazine lezen

Al abonnee? Log dan in

1 REACTIE

  1. Huisarts heeft m.i. gelijk. Hoe vaak het wel niet voor komt dat een kind wat verhoging heeft, een virus te pakken heeft. Zetpil, even slapen en wat rustig aan doen. Oude opvang waar mijn kids naartoe gingen deden het op die manier, al lieten ze de keuze wel aan ons (of we de kids wilden halen of niet). Ik lees over reacties als arbeidsproductiviteit. Je kunt je dan ook afvragen of er wellicht ouders zijn die het stiekem ook wel prima vinden niet aan het werk te hoeven. Ik voel me op beide fronten verantwoordelijk, maar ik ben vrij nuchter van aard. Ik laat mijn kids uberhaupt al achter bij de mensen van de opvang; ik heb dan ook vertrouwen in ze en in mezelf v.w.b. het inschatten van situaties. En de kinderopvang geen ziekenhuis? Nee, maar dat hebben wij ook niet thuis! We slaan wat door tegenwoordig.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.