Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Juist nu: tips voor bewegen met peuters

Voldoende bewegen is voor iedereen belangrijk, dus ook voor jonge kinderen. Het is zelfs essentieel voor een gezonde ontwikkeling. Maar hoe doe je dat in een periode van gedwongen thuiszitten?
blog-jose-goes-naar-het-park
Foto ter illustratie. Rechten: AdobeStock

Door te bewegen, leren kinderen spelenderwijs wat ze met hun lichaam allemaal kunnen en werken ze ondertussen aan hun motorische ontwikkeling. Dat heeft goede effecten: het zorgt voor meer plezier in het bewegen en dat zorgt weer voor nog meer bewegen. Voor nu en voor de toekomst.

Jonge kinderen kun je vooral aanzetten tot meer bewegen met je kinderen, zet door plezier en spelvormen voorop te zetten. Doe zelf ook mee. Drie ideeën van de website allesoversport.nl:

Idee 1: Nijntje

Al eens gedacht aan heuvelrollen vanaf een matras, of ballenwerpen naar bekertjes? Kijk voor inspiratie naar nijntjes beweegtips.

Idee 2: Buiten spelen

Buitenlucht is gezond, maar volg deze dagen wel de richtlijnen van de Rijksoverheid, die op dit moment zeggen: buitenspelen kan, maar niet in grote groepen. Zoek met je kind een rustige plek. Peuters hebben geen pretpark of speeltuin nodig om lekker bezig te zijn. Een bal, zand of een stapel blokken kan genoeg zijn. Kijk wat je in huis hebt of in de directe omgeving kunt vinden, er is van alles waar ze zich goed mee kunnen amuseren.

Idee 3: Doe mee met filmpjes

Af en toe een beeldscherm inzetten om in beweging te komen is uiteraard geen probleem. Doe bijvoorbeeld eens mee met peuteryogapeutergympeuterdans of ga de natuur nadoen. Misschien wil je de liedjes van het kinderdagverblijf thuis ook zingen en uitbeelden? Je kunt met wat zoeken nog veel meer filmpjes vinden.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.