Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Janneke van den Bos – Sporten na schooltijd

Sinds vorig jaar hebben we een locatie voor na schoolse opvang binnen voetbalvereniging sv Wippolder. Stel je voor: je hebt de hele dag op school gezeten en dan kom je aan bij de naschoolse opvang en hebt daar 3 grote voetbalvelden tot je beschikking. En als het regent dan is er een enorme sporthal! Dit is niet minder dan feest!
Om er voor te zorgen dat er ook echt een sportaanbod is op deze locatie, komen er wekelijks verschillende activiteitenbegeleiders. De jeugdtrainster van de voetbalclub komt een voetbaltraining geven, er wordt gedanst, gehockeyd en zelfs acrobatiek en jongleren staat regelmatig op het programma. Kinderen die geen behoefte hebben aan een druk programma kunnen in onze eigen ruimte ook knutselen, bouwen lezen of zich vervelen.
Ik vind dit zelf een geweldig voorbeeld van samenwerking. Het sportcomplex wordt voornamelijk s ‘avonds en in het weekend gebruikt. Wij zijn er overdag en door de weeks. Zo wordt er optimaal gebruik van een prachtige plek gewaarborgd en de kinderen genieten volop. Op deze locatie hebben wij geen computers staan voor de kinderen. Zij hebben er ook nog niet om gevraagd!

 

Marike Vroom werkt al 27 jaar voor de kinderopvangbladen. Begonnen als redacteur voor het blad Kinderopvang, daarna jarenlang als hoofdredacteur van dat blad en ook van Management Kinderopvang, Kinderopvangtotaal.nl én Zosja.nl. Sinds 2023 heeft Sophie van Hogendorp het hoofdredacteurschap overgenomen. Marike blijft betrokken als eindredacteur van Management Kinderopvang. De sector heeft voor eeuwig haar hart gewonnen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.