Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ipad staat centraal op Steve Jobs-scholen

Steve

Er moet een nieuwe school komen waar de iPad een belangrijke rol speelt. Dat vindt een groep initiatiefnemers, die maandag in Amsterdam het plan Onderwijs voor een nieuwe tijd presenteerden. Zij noemen de scholen Steve Jobs-scholen.

Ouders
Het is de bedoeling dat in het najaar van 2013 in enkele steden scholen starten met deze nieuwe vorm van onderwijs in de groepen 1, 2 en 3. Daarna zal worden uitgebreid naar een volledige basisschool en uiteindelijk naar het voortgezet onderwijs. Ouders spelen een grote rol in het leerproces met de iPad. De tabletcomputer kan namelijk niet alleen op school, maar ook thuis prima ingezet worden om te leren vinden de initiatiefnemers.

Leren kan overal
De Steve Jobsscholen zijn het hele jaar open. Op de website wordt vermeld dat het gebouw van 8.30 tot 18.30 uur open is en de virtuele school 24/7. Alle leerlingen (ook de jongste) zullen beschikken over de nieuwste iPad. Ze kunnen daarmee verbinding leggen met de virtuele afdeling van de school en gebruik maken van de enorme hoeveelheid educatieve apps. Leren kan altijd en overal plaats vinden.

Vaardigheden uit de 21ste eeuw
De initiatiefnemers zijn een tweetal onderwijzers, een onderwijskundige en opiniepeiler Maurice de Hond. Zij zetten vraagtekens bij de manier waarop bestaande scholen hun leerlingen voorbereiden op de toekomst. Zij menen dat kinderen van jongs af aan moeten leren omgaan met de tabletcomputer, omdat dat aansluit bij de technologische ontwikkelingen. Het nieuwe onderwijs speelt in op vaardigheden uit de 21ste eeuw: creativiteit, innovatief en kritisch denken, problemen oplossen, communicatie, samenwerking, aanpassingsvermogen en leiderschap.

Bron: ANP/ o4nt.nl
Foto: Stock.xchng

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.