Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

IOS is erkende onderwijsinstelling

IOS is erkende onderwijsinstelling

 

De TSO-academie van het IOS (Instituut voor Ontwikkeling Schoolkinderopvang) met opleidingstrajecten voor de tussenschoolse opvang is uitgebreid. Met het aanbieden van de opleidingen Helpende Zorg en Welzijn , PW 3 en PW 4 en Onderwijsassistent niveau 4 is het IOS nu een officieel erkende onderwijsinstelling.

All in Academie
De nieuwe onderwijsinstelling heet All-in Academie en richt zich op scholing van vrijwilligers die al in de kinderopvang- en of onderwijssector werkzaam zijn of ervaring hebben met groepen kinderen. Voorheen richtte het IOS haar pijlen voornamelijk op medewerkers in de tussenschoolse opvang die overwogen om in de kinderopvang te gaan werken. Overblijfkrachten en gastouders kunnen in een verkort traject hun diploma Helpende Welzijn 2 of PW3 behalen. Daarna ligt PW niveau 4 binnen handbereik.

Voor managers kinderopvang
Met de All-in Academie wil het IOS niet alleen leidsters tegemoet komen, maar vooral managers van kinderopvanginstellingen. Zij zijn steeds vaker verantwoordelijk voor de tussenschoolse opvang. Om aan hun opleidingsvraag tegemoet te komen, heeft het IOS haar aanbod uitgebreid zodat zij niet alleen aan het professionaliseren van de tussenschoolse opvang, maar ook aan andere opleidingsvragen tegemoet kan komen.

Foto: Stock.XCHNG

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.