Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Interactieve voorleesvoorstelling toert langs locaties Hero kindercentra

De Nationale Voorleesdagen worden ook dit jaar weer landelijk gevierd. Bij de peuteropvanglocaties en kinderdagverblijven van Hero kindercentra komt Nel van der Veldt langs met de interactieve voorstelling ‘Feest met het vertelkastje’. Ook bij kinderdagverblijf de Flierefluiter in Bennekom en kinderdagverblijf Small in Den Haag werd voorgelezen.
interactieve-voorleesvoorstelling-toert-langs-locaties-hero-kindercentra
'Feest met het Voorleeskastje' bij Hero kindercentra

Elk kind heeft baat bij het horen van de mooiste verhalen! Dat is niet alleen goed voor de eigen (taal)ontwikkeling, maar ook voor de gezellige momenten en de herinneringen die worden gemaakt tijdens het voorlezen. En die herinneringen werden gemaakt tijdens de Nationale Voorleesdagen die dit jaar plaatsvinden van 26 januari tot en met 5 februari.

‘Feest met het vertelkastje’

Bij de locaties van Hero kindercentra toerde oud-bibliothecaresse Nel van der Veldt langs met haar vrolijke interactieve voorstelling ‘Feest met het vertelkastje’. ‘De voorstelling doet haar naam eer aan’, vertelt Hero kindercentra. ‘De kinderen leven mee met het verhaal van prentenboek ‘Vos gaat een stukje rijden’. Ze lachen, dansen, zingen en maken muziek. Van der Veldt maakt voorlezen voor kinderen een belevenis. Het vertelkastje, of kamishibai, zoals het oorspronkelijk in Japan genoemd wordt, is een theatertje waarmee je aan de hand van vertelplaten, poppetjes en attributen interactief een verhaal vertelt en speelt.’

Ook buiten de Voorleesdagen om maakt Hero kindercentra gebruik van de kamishibai. ‘Met name bij de VVE-peuteropvang, waar de taalontwikkeling van kinderen extra aandacht krijgt, is het een goede en leuke manier om de woordenschat van de kinderen spelenderwijs te vergroten.’

Speciaal voor de Nationale Voorleesdagen heeft Hero kindercentra een blog geschreven voor ouders over interactief voorlezen met het prentenboek van het jaar ‘Maar eerst ving ik een monster’. Zo kun je ouders tips geven om ook thuis voorlezen tot een feest te maken. Bekijk de blog

Nationale Voorleesdagen

Kinderdagverblijf de Flierefluiter in Bennekom.

De Flierefluiter in Bennekom

Bij kinderdagverblijf de Flierefluiter in Bennekom werd ook voorgelezen uit het boek ‘Vos gaat een stukje rijden’. Tijdens het voorlezen konden kinderen meekijken op de grote platen.

 

Kinderen worden voorgelezen door Astrid Frey.

Small in Den Haag

Bij kinderdagverblijf Small in Den Haag kwam op de locatie aan de Apeldoornselaan kwam Astrid Frey, fractievertegenwoordiger CDA Den Haag, voorlezen aan de jongste kinderen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.