Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Inschrijving ModderDag 2018 geopend

ModderDag is niet meer weg te denken uit de zomeragenda van de kinderopvang. De inschrijving voor de editie van 2018 is geopend. Doen jullie mee op vrijdag 29 juni?
Modderdag
ANP Photo

Waar en wanneer is er nog ruimte om te spelen in de natuur? Te ervaren hoe je een steen kunt keilen over het water? Hoe het is om slootje te springen of in een boom te klimmen? In onze huidige samenleving gebeurt het ontdekken van de wereld steeds vaker virtueel: via televisie, games, tablets en smartphones. En dat, terwijl het wetenschappelijk is aangetoond dat buiten spelen in de natuur de ontwikkeling van kinderen enorm stimuleert.

Veel deelnemers

Tijdens ModderDag wordt iedereen die met kinderen werkt uitgenodigd om buiten te spelen met kinderen en lekker vies te worden. Veel kinderdagverblijven, peuterspeelzalen, gastouderopvang, bso’s en scholen haken ieder jaar aan. Vorig jaar deden ongeveer 3.000 kinderopvanglocaties en basisscholen mee met een bereik van ruim 120.000 kinderen.

Pers doorverwijzen

IVN, het Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid en de organisator van ModderDag, vraagt iedereen die mee doet zich aan te melden via de website. Dit is handig voor de organisatie, want zij kunnen zien wat de impact is van de dag. Maar op die manier kunnen zij ook (lokale) pers doorverwijzen als ze iets met het onderwerp willen doen. Kinderopvang en scholen ontvangen na aanmelding een link naar de vernieuwde ModderDag materialen, zoals de poster, handige checklists en draaiboeken. Daarin staat niet alleen achtergrondinformatie, maar ook suggesties voor activiteiten voor de verschillende leeftijdsgroepen.

Wereldwijd

ModderDag vindt elk jaar over de hele wereld plaats op 29 juni. In Nederland wordt deze datum overgenomen, vandaar dat de dag steeds op een ander moment in de week valt. Behalve in Nederland vieren kinderen ook ModderDag in Nepal, Australië, Schotland, Engeland, Tanzania, Bangladesh, Mexico, Vlaanderen en de Verenigde Staten.

Aanmelden voor ModderDag 2018 kan hier


Jonge kinderen van 0-6 jaar kijken gemiddeld ruim twee uur per dag naar een scherm. Een derde van de ouders weet niet wat hun kinderen dan zien. Lees meer over dit onderzoek


 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.