Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Indexatie reiskosten cao Kinderopvang

Een aantal vergoedingsbedragen in de cao Kinderopvang is per 1 januari 2017 aangepast aan de prijsstijgingen. Het FCB maakte hier een handig overzicht van.
1Indexatie-reiskosten.jpg
Het gaat met namen om indexaties over het aantal te vergoeden kilometers. Bijvoorbeeld bij gebroken diensten. woon-werkverkeer en bij dienstreizen. - Foto: Fotolia

Het gaat met namen om indexaties over het aantal te vergoeden kilometers. Bijvoorbeeld bij gebroken diensten (22 cent per kilometer), bij woon-werkverkeer met de auto (11 cent per kilometer als openbaar vervoer ook mogelijk is en 36 cent als dit niet mogelijk is) en bij dienstreizen per auto, bromfiets en fiets (variërend).

Intranet

De indexatie van prijzen gebeurt ieder jaar. De tarieven zijn voor dit jaar gebaseerd op de prijsstijging over de periode oktober 2015 tot oktober 2016 en vervolgens afgerond op twee decimalen. Het uitgangspunt hierbij is de afgeleide Consumentenprijsindex. Het FCB raadt werkgevers in de kinderopvang aan om deze prijsstijgingen te communiceren met werknemers, bijvoorbeeld via intranet.

Bekijk de prijsstijgingen hier

De huidige cao Kinderopvang heeft nog een looptijd tot 31 december 2017. De cao werd begin mei 2016 afgesloten. Welke afspraken maakten werkgevers en werknemersorganisaties met elkaar? Lees meer

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.