Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

‘Inbakeren: liever niet’

'Inbakeren: liever niet'

Stichting Wiegedood waarschuwt opnieuw voor de gevaren van het inbakeren van baby’s. Het advies van de stichting luidt: nooit op eigen houtje een baby inbakeren, alleen in overleg met het consultatiebureau en baby’s van zes maanden en ouder helemaal niet inbakeren.

Motorische ontwikkeling
De stichting raadt het inbakeren in algemene zin af, zeker bij gezonde en goed onwikkelende baby’s.  Volgens de stichting is een duidelijk nuttig effect van inbakeren in onderzoek tot nu toe nooit aangetoond en vertraagt het de motorische ontwikkeling. Aangetoond is wel dat het inbakeren bij een beperkt aantal huilbaby’s tot de leeftijd van 7 weken kan helpen om prikkels weg te nemen en om rust te geven. Wil je een baby inbakeren vraag dan om advies bij het consultatiebureau. ‘Want, zegt Stichting Wiegedood, ‘de leeftijdsgrenzen die op inbakerproducten staan, kloppen niet altijd met de werkelijkheid.’

1 REACTIE

  1. Zomaar ineens had ik een simpele oplossing gevonden voor een kindje waarvan moeder ook dacht dat bakeren misschien een oplossing zou zijn. Het kindje van 3 mnd voelde zich veilig in het kleine krib-wiegje met kap van een kinderwagen die in het bed werd geplaatst. Ze sliep hier ineens heel goed in.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.