Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

‘Ik verwacht in het regeerakkoord twee dagen opvang voor ieder kind’

De gesprekken over de kabinetsformatie zijn weer op gang gekomen, op basis van een aanzet tot een regeerakkoord van Mark Rutte en D66-leider Sigrid Kaag. BOinK-voorzitter Gjalt Jellesma voorziet op termijn twee dagen gratis opvang, maar verwacht dat er voor de bso nog veel tijd nodig is, onder meer omdat pm'ers worden weggekocht door het onderwijs.
Gjalt Jellesma. Foto ANP Phil Nijhuis

Het

Registreren

1 REACTIE

  1. Voor baby’s zou ik aparte regelingen treffen om kwaliteit en vaste medewerkers te bieden in belangrijke fase in hun leven.
    De Kinderopvang is toch in Nederland ook deel van marketing en daar moeten wij vanaf.Ik hoop dat baby’s extra bekeken worden, zodat kwaliteit bewaakt wordt.Als er niet genoeg medewerkers zijn bv dan niet kosten wat kost groepen laten draaien die niet het maximale aan aandacht en hun pedagogisch klimaat kunnen bieden.Er moet een regelgeving zijn die altijd de baby voorop stelt en niet de Kinderopvang als marktwezen. Het doet pijn in mijn hart dat dat ooit is gebeurt in Nederland. Kinderopvang hoort naast Onderwijs te liggen, puur voor kinderen, enja dat moet financieel mogelijk zijn, maar dat er momenten zijn dat geld een rol speelt vindt ik zorgelijk.
    De praktijk voorbeelden weten de mensen op de werkvloer al te goed.Kinderopvang en Babyopvang laten we een basisrecht worden mits het haalbaar is, en hoe zorgen wij dat dat lukt , en durven wij nee te zeggen in de praktijk als de kwaliteit niet te waarborgen valt. Een kind of baby kan wel wat hebben, maar waar is de grens, en die is bij elke volwassenen verschillend, dus moet er goed geobserveerd en gecommuniceerd worden in een veilig werkgebied waar begrepen wordt dat baby en kind voorop staan en niet het financiële plaatje.Dat is best soms schipperen en begrijpelijk, maar wil dit toch gezegd hebben, gezien de toekomst.Ik denk dat een proefperiode nodig is of soepele overgang, zodat niet meteen mensen aankloppen ik heb nu recht op twee dagen Kinderopvang terwijl er nog niet genoeg plekken zijn.Het moet duidelijk zijn dat er een aanloopfase is gezien kwaliteit. Dat kinderen en baby’s een Kinderopvang recht krijgen vind ik een goed plan, alleen reageer ik omdat ik dat plan alleen geruststellend vind als het echt voor elk kind en baby een meerwaarde wordt.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.