Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Hulp voor getroffen Egmonds kinderdagverblijf

brand

Door de brand op het industrieterrein van Egmond moest ook kinderdagverblijf De Poppenkast haar deuren uit veiligheidsoverwegingen sluiten. Gelukkig konden de kinderen de afgelopen dagen terecht bij een collega: Kinderdagverblijf Kits Oonlie in Heiloo.

Een ramp
Laura Veld, eigenaresse zegt in het Noordhollands Dagblad nog steeds onder de indruk te zijn: ‘Ik werd dinsdagavond gebeld door een van mijn medewerkers waarop mijn man meteen naar Egmond is gereden. Voor zijn ogen ontwikkelde de brand zich tot een ramp.’ De grote brand verwoestte een bedrijfsloods en drie aangrenzende loodsen. In de hoofdloods waren een kringloopwinkel en een cosmeticabedrijf gevestigd. Er vielen geen gewonden.

Hartverwarmend
Wel moesten omwonenden en de kinderen van De Poppenkast geëvacueerd worden. Voordat Laura Veldt zich kond bedenken waar de kinderen naartoe moesten, bleek dat een collega uit Heiloo de kinderen wel wilde opvangen. ‘Hartverwarmend’ zegt Veldt in het Noordhollands Dagblad. De rest van de week konden de zeven kinderen van De Poppenkast met twee pedagogisch medewerkers terecht. Maandag gaat De Poppenkast weer gewoon open.

Bron: ANP / Noordhollands Dagblad
Foto: Stock.xchng

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.