Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Houden de gebruikers van de nieuwe BSO Bus zich aan de afspraken?

In de tweede week van mei wordt een steekproef uitgevoerd of gebruikers van de nieuwe BSO Bus zich houden aan de afspraken uit het convenant. Geselecteerde kinderopvangorganisaties krijgen hierover bericht.
https://www.om.nl/actueel/nieuws/2023/08/17/onderzoek-naar-stint-om-vervolgt-bedrijven-en-leidinggevenden
Bij Stintum wordt gewerkt aan de productie van de BSO bus. Foto: Ruben de Kemp/Stintum

Zoals in het convenant over de nieuwe BSO Bus is vastgelegd, gaat het Waarborgfonds & Kenniscentrum Kinderopvang in opdracht van de convenantspartijen een steekproef houden. Dit gebeurt met een digitale uitvraag op basis van de BSO Bussen die bij een organisatie in gebruik zijn. De totale omvang van de steekproef is daarmee afhankelijk van het aantal BSO Bussen in gebruik.

Uniek nummer

Al deze BSO Bussen hebben een uniek nummer. De selectie van de steekproef wordt random gemaakt op basis van deze unieke nummers. Eén kinderopvangorganisatie kan daardoor in de steekproef voor meerdere BSO Bussen benaderd worden. Indien een BSO Bus geselecteerd wordt voor de steekproef, krijgt de kinderopvangorganisatie een mail met de uitvraag en een toelichting hoe daaraan te voldoen. Organisaties hebben 14 dagen om de gevraagde informatie aan te leveren.

Speciale pagina

Om kinderopvangorganisaties te ondersteunen bij het aanleveren van de gegevens, heeft het Waarborgfonds & Kenniscentrum Kinderopvang in samenspraak met de sectororganisaties BK, BMK en BOinK een speciale pagina ingericht met informatie en hulpmiddelen.

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.