Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Hoger verzuimcijfer in 2010

Hoger verzuimcijfer in 2010

Zowel in het eerste als het tweede kwartaal is het verzuim in de kinderopvang toegenomen ten opzichte van 2009. Dit blijkt uit de verzuimspiegel van FCB, dienstverlenen in arbeidsvraagstukken. Ze durven zich (nog) niet te wagen aan een verklaring voor deze stijging.

Invloed van WK voetbal
Het verzuimpersentage in de kinderopvang lag in het tweede kwartaal van 2010 op 5,8 procent met een gemiddelde duur van 13 dagen. Vanaf maart dalen de cijfers weer, maar dat is ieder jaar het geval en wordt veroorzaakt door seizoensinvloeden (minder griep en verkoudheden). In de publieke opinie bestaat het beeld dat het WK voetbal voor een hoog verzuim zou zorgen, in de kinderopvang is hier weinig van te merken al steeg het verzuimcijfer wel licht in juni vergeleken met mei 2010.

Toename kosten
Door de toename zullen de verzuimkosten over 2010 hoger uitvallen dan vorig jaar. De gemiddelde kosten per medewerker in 2009 lag op € 1398. Pas als 2010 voorbij is, kunnen de gemiddelde kosten over 2010 worden berekend.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.