Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Het Grote KinderopvangTotaal jaaroverzicht deel 1

We blikken graag met onze lezers terug op een mooi jaar vol spraakmakende artikelen en hebben daarom, per maand, de best gelezen stukken op KinderopvangTotaal verzameld. We kijken per maand wat het best gelezen artikel was. Geen idee meer wat er afgelopen twaalf maanden ook alweer is gebeurd? Duik in ons jaaroverzicht! Met in deel 1: nagellak in de kinderopvang, de toename in incidenten, hoogbegaafdheid bij jonge kinderen en nog veel meer. Deel 2 is hier te vinden.
December

Januari

Paracetamolletje prima?! ‘Een ziek kind hoort thuis’
Onlangs herpubliceerden we het opiniestuk van huisarts Bernard Leenstra uit NRC omtrent het zelden geven van paracetamol aan een ziek kind op de kinderopvang. De huisarts pleit ervoor om een ziek of kwakkelend kind eerst paracetamol te geven om te kijken of het opknapt, alvorens het naar huis te sturen. Het stuk riep flink wat reacties op op onze Facebookpagina.

Februari

Nieuwe cao Kinderopvang: ruim 11 procent meer loon en langer doorgroeien
Vakbonden FNV en CNV en branchepartijen BK en BMK hebben een akkoord bereikt over de nieuwe cao Kinderopvang. Verdeeld over 18 maanden stijgen de lonen van professionals in de kinderopvang gemiddeld met 11,86 procent. Dennis van Elk, bestuurder CNV Zorg & Welzijn: ‘Per 1 april worden de salarissen in de kinderopvang fors verhoogd, medewerkers gaan dit direct voelen in de portemonnee.’

Maart

Hoogbegaafdheid bij jonge kind: ‘Baby’s en peuters worden vaak over het hoofd gezien’
De Week van de Hoogbegaafdheid is van start. Dit jaar is er extra aandacht voor hoogbegaafdheid bij jonge kinderen (0-4 jaar). Hoe herken je dat? En belangrijker nog: hoe begeleid je deze kinderen? Want van vroeg signaleren en passend begeleiden heeft een kind een levenlang voordelen.

April

Toename incidenten in de kinderopvang: ‘Geen vermoeden meer, maar een feit’
Een peuter bij een kindcentrum in Zwolle kwam in het water terecht. In Arnhem overleed een kindje in de opvang door een nog onduidelijk ‘medisch incident’. Een Amsterdamse locatie moest sluiten vanwege wantoestanden. Kinderen van opvanglocaties zijn meerdere keren ‘van de weg geplukt’ terwijl ze nog niet gemist werden. Dit alles speelde alleen nog maar in de afgelopen maanden. Is er nu echt een toename van het aantal incidenten, of lijkt dat alleen zo? Gjalt Jellesma, voorzitter van BOinK: We moeten terughoudend zijn met aannames, maar toeval bestaat niet.’

Mei

Versoepeling drie-uursregeling en vaste-gezichtencriterium: wat verandert er voor jou?
Onlangs schreven we al wat globaal de versoepelingen van de drie-uursregeling en het vaste-gezichtencriterium gaan inhouden. Nu heeft de Rijksoverheid bekendgemaakt wat deze versoepelingen concreet betekenen voor de dagelijkse praktijk. Wat verandert er voor jou als houder of medewerker in de kinderopvang en wat moet je geregeld hebben per 1 juli?

Juni

Geen nagellak in de kinderopvang: ‘Tijd voor een andere baan’
Onlangs schreven we over de ‘verduidelijkte’ hygiënerichtlijnen van het RIVM, waarin staat dat pedagogisch medewerkers op de groep geen nagellak, gelnagels, kunstnagels of andere nagelversieringen (meer) mogen dragen. En wat blijkt? Daar vinden jullie wat van. Het bericht op onze Facebookpagina ging viraal met maar liefst 320 opmerkingen. ‘Je mag straks niks meer.’ 

Juli

Zo toon je aan dat een pm’er voldoet aan extra kwalificatie-eisen VE-groep
Een pedagogisch medewerker op een VE-groep moet aan meer kwalificatie-eisen voldoen dan een pedagogisch medewerker op een reguliere groep. Aan welke precies? En hoe kun je aantonen dat je medewerkers hieraan voldoen?

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.