Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Het Drakenei’ en ‘Hoe overleef ik dromen’ de beste

'Het Drakenei' en 'Hoe overleef ik dromen' de beste

De kinderjury heeft gesproken. Fantasia IV – Het Drakenei van Geronimo Stilton (6-9 jaar) en Hoe overleef ik (zonder) dromen? van Francine Oomen (10-12 jaar) zijn door ruim 26.000 kinderen gekozen als beste boeken van het gelopen jaar.

Hoe overleef ik (zonder) dromen
Francine Oomen wint de prijs nu al voor de achtste keer. Het juryrapport over haar boek zegt: ‘De verhaallijn wordt langzaam opgebouwd in dit boek en er blijven nog wat open eindes. Dat maakt al weer nieuwsgierig naar het volgende deel in de serie.’ Verder vindt de jury het belangrijk dat het boek waarschuwt voor de gevaren van drugs: ‘Dat is een goede boodschap die zo veel mogelijk kinderen in Nederland te horen en te lezen moeten krijgen’.

Geronimo Stilton
De boeken over Geronimo Stilton worden geschreven door een Italiaans schrijverscollectief naar een idee van Elisabetta Dani. In de boekenreeks is de muis Geronimo zowel hoofdrolspeler als schrijver. Uit het juryrapport: ‘Het drakenei ook na meerdere keren lezen boeiend blijven vinden. ‘Er blijft nog steeds genoeg te lezen en te zien. Het is een spannend verhaal, bijna een detective. De vele plaatjes zijn mooi en kleurrijk en leggen het verhaal goed uit’

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.