Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Groningse gemeenten onderzoeken effect geboortedaling

Marianne Velsink
Groningse gemeenten onderzoeken effect geboortedaling

Een aantal gemeenten in Groningen onderzoekt wat het effect is van bevolkingsdaling op het onderwijs en de kinderopvang in de toekomst. Er wordt gekeken hoe onderwijs en kinderopvang toch kwalitatief, betaalbaar en bereikbaar kunnen blijven voor toekomstige gebruikers.

Regelgeving en gebouwen-inventarisatie
Gemeenten die aan het experiment meedoen zijn Delfzijl, Appingedam, Bedum, Eemsmond, Loppersum, de Marne en Winsum. De colleges van deze gemeenten moeten nog wel een definitief besluitnemen. Het project houdt onder andere in dat er een onderzoek wordt gehouden met het ministerie van OC&W naar eventueel belemmerende regelgeving in het onderwijs en de kinderopvang. Ook wordt de bestaande gebouwenvoorraad in Noord- en Oost-Groningen geïnventariseerd.

Meer samenwerking
Verder wordt er onderzocht hoe onderwijs, kinderopvang en peuterspeelzalen nog intensiever met elkaar kunnen gaan samenwerken en er worden twee pilots gestart waarin deze organisaties al nauw met elkaar samen gaan werken en zo een doorlopende leerlijn ontwikkelen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.