Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Groene Giraf ook 2012 uitgereikt

Groene

Ook in 2012 zal de Groene Giraf worden uitgereikt aan het meest duurzame kinderdagverblijf, de bso en de organisatie. Vorig jaar werd de verkiezing voor het eerst georganiseerd door Ilse Vlaming van het bureau Plan D. De enthousiaste reacties waren voor haar voldoende aanleiding om de verkiezing opnieuw te organiseren.

Jury
Vanaf 1 juni tot 15 september kunnen kinderopvangaanbieders dingen naar de titel: meest duurzame grote(re) opvangorganisatie / buitenschoolse opvang / kinderdagverblijf. Door de vragenlijst in te vullen, ding je automatisch mee naar een nominatie. In iedere categorie worden drie aanmeldingen genomineerd. Een jury, waarin dit jaar ook winaars van vorig jaar zitting hebben, bepalen wie er uiteindelijk wint. 

Checklist Duurzaamheid
Meer doen met duurzaamheid binnen de kinderopvang is Vlamings belangrijkste reden de prijs uit te reiken. Daarom roept zij organisaties die nog niet bezig zijn met duurzaamheid op om de vragenlijst alsnog in te vullen. Hiermee hebben organisaties een checklijst om duurzame ontwikkeling in het (pedagogisch) beleid te verankeren en om direct laagdrempelige aanpassingen te realiseren die beter zijn voor de aarde en vaak ook voor de portemonnee.

Winnaars 2011
In 2011 wonnen Kinderopvangorganisatie 2Samen in Den Haag, BSO Ons Kindercentrum in Culemborg en kinderdagverblijf De Tweeling in Nijmegen de prijs in hun eigen categorie. Lees ook: Drie winnaars van De Groene Giraf >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.