Groei zet door in 2018 maar financiën blijven zorgenkind

De omzet in de kinderopvang zal in 2018 met zo’n 7 procent groeien. Dit voorspellen analisten van de ING bank. Maar de financiële positie van kinderopvangorganisaties, met name buiten de grote steden, is vaak nog kwetsbaar. Gezien de onvoorspelbare economie en overheid én nieuwe kwaliteitsregels is een strakke financiële sturing noodzakelijk.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Dit melden ING-analisten in een speciaal sectorrapport over de kinderopvangbranche. Zij blikken hierin vooruit naar het jaar 2018 en wat de sector dan te wachten staat.

Weinig uur

Op het eerste oog komen er betere tijden aan voor de kinderopvang. De vraag naar kinderopvang groeide het afgelopen jaar, maar zal ook in 2018 aanhouden, voorspellen de analisten. Voor de middellange termijn zijn de groeivooruitzichten volgens de analisten gematigd positief. Wel brengen ouders hun kinderen in Nederland vergeleken met andere Europese landen weinig uren naar de kinderopvang. Dat komt doordat veel vrouwen deeltijd werken. De ING constateert dat het aantal werkende

0
1636

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.