Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

(Gratis) intervisies: verbeter je leidinggevende kwaliteiten!

Hoe verbeter je de relatie met je team? Hoe stimuleer je zelfreflectie bij je medewerkers? En hoe versterk je deze kwaliteiten in contact met collega-leidinggevenden? Dat leer je allemaal tijdens de gratis intervisies voor leidinggevenden van Kinderopvang werkt!.
meeting
Beeld: iStock

Mooi nieuws voor leidinggevende in de kinderopvang. Kinderopvang werkt! biedt gratis intervisies aan om je leidinggevende kwaliteiten (nog verder) te verbeteren. Tijdens de intervisies ga je met maximaal zeven andere leidinggevenden aan de slag. De inhoud van de bijeenkomsten gaat over kinderopvang en sluit dus goed aan bij situaties waar jij in de praktijk mee te maken hebt. Je gaat aan de slag met voorbeelden die bij jou op de werkvloer spelen.

Doel intervisie

De intervisies hebben als doel je zelfreflectie te stimuleren en je leidinggevende competenties te versterken door onder andere aan te sluiten bij waar jij tegenaan loopt.

Resultaten intervisie

Na het volgen van de intervisies:

  • weet je hoe je de werkrelatie met de pedagogisch medewerkers in je team kunt versterken.
  • heb je handvatten hoe je de samenwerkingsrelaties binnen teams positief kunt verbeteren.
  • kun je de intervisie met je collega-leidinggevenden of eigen medewerkers inzetten.

Fysiek of online?

Omdat iedereen anders leert, geeft Kinderopvang werkt! de intervisies fysiek in Utrecht én online. Ook zijn de reeksen op verschillende weekdagen en tijdstippen, zodat iedereen wel een geschikt moment kan vinden. De intervisies voor leidinggevenden zijn onderdeel van het activiteitenplan MDIEU (Maatwerk Duurzame Inzetbaarheid en Eerder Uittreden) van Kinderopvang werkt!, Jeugdzorg werkt! en Sociaal Werk werkt!. De activiteit is mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Kijk op Kinderopvang werkt! voor de beschikbare data van de fysieke en online intervisies >>

Never a dull moment in de kinderopvangsector. Een veelgehoorde zin op de redactie van KinderopvangTotaal. De sector staat nooit stil en het nieuws ligt dagelijks voor het oprapen. In 2022 werden onze artikelen in totaal miljoenen keren bekeken. Namens de redactie willen we jullie daarvoor bedanken! En traditiegetrouw maken we een top 10 van de meest gelezen artikelen op KinderopvangTotaal >>

Bron: Kinderopvang werkt!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.