Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Goed nieuws over opleiden en coachen!

Opleiden met de Kinderopvang Academie: complete programma’s op maat voor professionals, trainers en coaches, inclusief een interactief online LMS.

Na de introductie van een nieuw online aanbod door de Kinderopvang Academie stellen wij 7 vragen aan directeur Elsbeth Post.

1. Wat is jullie nieuws?

Ons opleidingsprogramma is recent weer uitgebreid met nieuwe cursussen, modules en online faciliteiten. Samen met de Kinderopvang Academie brengen medewerkers, trainers en coaches alle leeractiviteiten steeds weer bijeen. Op locatie, maar ook online in een eigen leeromgeving.
Zo blijft het vak een ontdekkingsreis, individueel en in teamverband, voor alle thema’s en competenties.

2. Welke nieuwe modules en faciliteiten hebben jullie ontwikkeld?

Ons eigen online assortiment is uitgebreid met thema’s als ethiek, verlies & rouw, taal 3F maar ook thema’s als online privacy en AVG. Een actueel totaaloverzicht vind je op onze website.

Maar voorop staan de leerdoelen – en dus de leercontent – van de organisatie. Immers, als kinderopvangorganisatie wil je primair je eigen inhoud, stijl en vorm overal in terug zien: in je communicatie en beleid, in je inrichting en meubilair. En in je team. En dús ook in je opleidingsbeleid.

3. Hoe hebben jullie dit opgelost?

Je wilt als organisatie niet alles zelf opnieuw moeten uitvinden. Je wilt goede materialen van opleiders en uitgevers combineren met je eigen documenten. Want medewerkers die iets willen leren hebben haast. Dus zorgen wij ervoor dat zij de modules en leermaterialen van de organisatie snel kunnen vinden, in logische samenhang met de bredere context van het betreffende onderwerp. Dit kan dankzij het totale aanbod van actuele modules en media-items van uiteenlopende bronnen.

4. Ontwikkelen jullie ook nieuwe online faciliteiten?

Naast het inhoudelijke aanbod hebben professionals, trainers en coaches inderdaad nieuwe online tools tot hun beschikking. Van coaching met online tijdsregistratie tot en met een complete en interactieve intranet/cloud oplossing. Met dit laatste maken interne documenten bijvoorbeeld ook onderdeel uit van de continue leercyclus. De basis is echter steeds de inhoud: een compleet aanbod van programma’s, modules en media voor een effectief intern opleidingsbeleid.

5. Voor wie zijn deze programma’s bedoeld?

Primair natuurlijk voor de pedagogisch medewerkers: zij bepalen in belangrijke mate de kwaliteit van de opvang. Hen begeleiden bij hun professionele ontwikkeling, dat is onze ambitie.

Terecht heeft coaching on the job hierin een belangrijke rol gekregen: coaching is immers aantoonbaar effectief. Dus met hun coach stellen deelnemers hun eigen programma samen, op basis van kant-en-klare modules en losse leermiddelen. Voor een optimale samenhang worden de programma’s gekoppeld aan interne beleidsdocumenten, werkinstructies en protocollen.

6. Welk probleem lossen jullie op?

Het probleem van tijd en effectiviteit. Duurzaam en effectief leren kost weliswaar tijd en aandacht, maar het kan vaak veel voordeliger.

Primair wil je natuurlijk dat de leeractiviteiten optimaal passen bij de leerdoelen van de professionals, en bij hun leervoorkeuren. Dus zorgen wij ervoor dat alle betrokkenen deze leerprocessen perfect in beeld hebben, tot en met het leereffect voor elke deelnemer. Het interactieve LMS heeft een centrale rol in de jaarlijkse ontwikkelings- en beoordelings-cyclus: op vaste momenten monitoren en evalueren medewerkers, coaches en managers de resultaten van een permanente professionele ontwikkeling. Snel en voordelig, doelgericht en efficiënt.

Anderzijds wil je ook dat de integrale opleidingskosten niet uit de pas lopen. Je zoekt dus voortdurend de optimale mix tussen leervormen, leermiddelen en leeractiviteiten, voor de teams en voor de individuele professionals. Onze jaarprogramma’s zijn hier perfect op ingericht, zodat organisaties, teams en medewerkers elke dag tijdwinst en dus kostenbesparing realiseren. Zo wisselen formele en informele leervormen elkaar bijvoorbeeld af in een ‘eigen academie’.

7. En dan natuurlijk de vraag: wat kost het?

Een uitgebreid online programma is verkrijgbaar voor €5 à €10 per deelnemer per maand, vrij van btw. Er zijn verschillende opleidingspakketten beschikbaar met aantrekkelijke tarieven per organisatie, team en deelnemende professionals.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.