Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

GGD Limburg deelt groentepakket voor baby’s uit

Frida Noordzij
Dat lang niet alle kinderen ‘vanzelf’ groenten gaan eten, is bekend. Er worden verschillende tips en trucs gegeven, die helpen bij het leren eten van groenten. De GGD Limburg-Noord pakt dit op een hele eigen manier aan.
Groentepakket-baby's-Fotolia.jpg
‘Smaak ontwikkelt zich in het eerste levensjaar. Het is daarom belangrijk om groenten meerdere keren uit te proberen.’ - Foto: Fotolia

Om baby’s te laten wennen aan verschillende groenten, en zo voor te bereiden op een gevarieerd eetpatroon, deelt de GGD in samenwerking met Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG)-gemeenten Venlo en Venray activatiepakketten uit aan ouders en verzorgers van baby’s van vier maanden tot een jaar oud.

Consultatiebureau

De ‘Groentehapjes in 10 stapjes’-pakketten worden uitgedeeld aan ouders/verzorgers die een afspraak hebben op het consultatiebureau. ‘Smaak ontwikkelt zich in het eerste levensjaar. Het is daarom belangrijk om groenten meerdere keren uit te proberen’, meldt GGD Limburg-Noord.

IJsblokjeshouder

De pakketten bevatten onder meer een stappen- en mijlpaalkaart, een brochure met handige tips en een ijsblokjeshouder waarmee ouders zelf eenvoudig kleine porties groentehapjes kunnen invriezen.

Pilot

De ‘Groentehapjes in 10 stapjes’-activatiepakketten zijn onderdeel van een pilot binnen de themacampagne ‘Groente… zet je tanden erin!’ van JOGG. Behalve de gemeenten Venlo en Venray doen nog zestien andere JOGG-gemeenten mee aan deze pilot.

Meer weten over ‘Groentehapjes in 10 stapjes’? Kijk op www.eetgroente.nl.
Bij de campagne werd ook een video gemaakt. Bekijk hier >>

Chirurg Mariëlle Vehmeijer: ‘Je zou het niet denken, maar eten staat bij verslikking op nummer één. Het gaat meestal om ronde, gladde etenswaren die even groot zijn als de luchtpijp van een kind. Denk aan snoeptomaatjes, knakworstjes en druiven.’ Lees meer

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.