Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Gezonde Kinderopvang: jong geleerd is oud gedaan

Jong geleerd is oud gedaan. Juist daarom is het zo belangrijk om al op de kinderopvang te beginnen met een gezonde leefstijl. Het programma Gezonde Kinderopvang maakt aandacht voor die gezonde leefstijl vanzelfsprekend.
gezonde-kinderopvang-jong-geleerd-is-oud-gedaan
Christian Schwier / stock.adobe.com

Pedagogisch medewerker Astrid Knoop werkt sinds 2018 bij Kinderopvang De Kresj in Wijk bij Duurstede. Ze is een van de drijvende krachten achter het ingevoerde Gezonde Kinderopvangbeleid. Vorig jaar deed De Kresj mee aan de Gezonde Kinderopvangweek.

Voeding

‘Drie jaar geleden smeerden we nog smeerworst op de boterham en dronken kinderen aangelengde limonade.’ Sindsdien is er veel veranderd. ‘We eten tegenwoordig zoutarm en ’s middags warm. Daarnaast drinken we vrijwel alleen nog thee of water. Ook is er een extra fruitmoment ingevoerd.’

Beweegkriebels

Door de cursus Beweegkriebels hebben pm’ers meer inzicht gekregen in het belang van bewegen. En dat inzicht wordt enthousiast in de praktijk gebracht. ‘Het maakt kinderen motorisch vaardiger en geeft ze vooral meer plezier in bewegen.’

Gezonde Kinderopvangweek

Vorig jaar deed De Kresj mee aan het Gezonde Kinderopvangfeest. Dat was aangepast aan corona en daardoor een groot online evenement. Zo’n 13.000 kinderen van 175 organisaties uit heel Nederland brachten tegelijkertijd, via een livestream, het Gezonde Kinderopvanglied Doe mee en droom ten gehore.

Heel Holland zingt

‘Het was eenvoudig om aan te sluiten’, vertelt Astrid, ‘de directeur en ik krijgen alle updates over Gezonde Kinderopvang en we hoefden alleen maar aan te haken.’ Bijna alle kinderen en medewerkers deden mee en ze vonden het super. De tekst en de bewegingen sloten goed aan bij de doelgroep en het liedje bleef bij iedereen hangen.

Nieuwe editie

Het maakt iedereen nog enthousiaster voor Gezonde Kinderopvang. Van 1 tot 10 november was er weer een online evenement. ‘Een mooie manier om te laten zien dat Gezonde Kinderopvang heel leuk is!’

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.