Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

‘Gevolgen kwaliteitsherijking pas laat bekend’

De 21 maatregelen voor kwaliteitsherijking in de kinderopvang zijn in grote lijnen bekend, maar veel zal afhangen van hoe de maatregelen precies worden uitgewerkt. Tweede Kamerfracties maken zich zorgen over de gevolgen in regeldruk en kosten voor kinderopvangondernemers en stellen hierover vragen aan minister Asscher van Sociale Zaken.
Consequenties.jpg
De VVD en PvdA vinden dat de kosten en een eventuele toename van regeldruk afhangen van wat er in een later stadium wordt besloten. - Foto: Fotolia

Asscher

Registreren

1 REACTIE

  1. al deze regels gaan uit van grote organisaties. in onze omgeving zijn vooral kleine particulier kinderdagverblijven
    . deze worden nooit betrokken bij een overleg of gehoord over het effect omdat ze helemaal niet ergens bij zijn aangesloten want dat is veel te duur wanneer je maar 2 groepen hebt. Voor deze kinderdagverblijven is het financiële effect veel groter.(bv een hbo leidster op 2 groepen ipv op 5). verder zit er op mijn kinderdag verblijf nauwelijks kinderen van ouder dan 8 jaar.In een dorp kent men elkaar en blijft een kind eerder al alleen thuis en als voorbereiding op het fietsen naar de middelbare school (min 12 km) worden kinderen al vaak in groep 7 van de bso afgehaald. De besparing die er is omdat je dan meer kinderen mag hebben is er dus nauwelijks. Daarnaast wordt het oppervlak van mijn opvang niet groter door deze regel dus ik heb nog steeds max 10 kinderen(bso) en dus 1 leidster ,niks minder kosten. De minister heeft zeker nog nooit in de dorpen gekeken.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.